Khamis, 29 Disember 2011

X5D Batch 2006 SMKGP


LENCANA LAMA ZMN AKU DULU 2006

 "SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN GUAR PERAHU"
Aku dedikasikan entry kali ini khas buat sahabat-sahabat
kelas 4 & 5 DEDIKASI

hehe..terkenang balik kisah dulu...ada suka ada duka...
biasa la kan..sementara nk matang
sebelum tu mai aku kenalkan X5D Batch 2006...yg sweet...kelakar....loya buruk....DLL

mula dari kiri barisan belakang
NAIM (naina),FAIRUZ (kering),FIRDAUS(beckham),AZRIN(omaq),ISKANDAR(east),IZHAM(rain),AHMAD SABRI(maksum),ASRI(boya),AKU (kepala gosip)
barisan depan
HANISAH,AIDA,ROZITA,FATIMAH,T.SALMEAH,FAZLIYANA,HAMIZAH,SHAHAINI,MIRA
 *Budak-budak pompuan kelas aku ni..satu kepala ngn aku..kaki gosip..haha
Yang tiada time bergambar ini
RIDZUAN,HASUHAIRI,FADHIL,HAWA,MUSFIRAH,ADILAH,NASYIHAH

LENCANA BARU TIME AKU DH TAMAT FORM 5 2007

 ANTARA AKTIVITI BUDAK KELAS AKU TIME TINGKATAN 4 DEDIKASI:
  1. Join kelab Usahawan Muda
    - kena masak & menjual
  2. Suka bergosip + loya buruk
  3. Ada setengah tu asyik dengan KAWAD KAKI
    - KRS
    - BOMBA (selalu kena marah dgn cikgu sbb suka keluaq kelas dn masuk lambat)
  4. Gila jamuan
    -macam2 jamuan time form 4 kami wat
    • jamuan perpisahan dgn cikgu praktikal terutamanya
      (sorry aku xingat nama cikgu22 praktikal tu...heheh) 
    5. Suka kacau "tok piah" aka Noriza (budak kampung aku)
         - sampai la aku xtau apa yg xkena sampai budak lelaki kelas aku ni cukup ANTI- dia
    6. time form 4 budak lelaki ada dua side ...
        kurang sefahaman dgn geng lelaki sebelah tingkap..mesti  ada isu nk bertekak dn loya buruk...hahah
         - geng sebelah pintu
            Ridzuan, Naim, Izham, Firdaus zakaria (pak ya pindah waktu penghujung form 4), Sabri & aku
         -geng sebelah tingkap
            Firdaus beckham, Fairuz, Fadzli (dia pindah p SMKP time form 5), Azrin, Hasuhairi
         - geng yg xmasuk list
            Asri, Abidin (missing in action)

Majlis perpisahan dgn cikgu Praktikal
cute x???hehehe

FORM FOUR...adalah masa utk "honeymoon" orang kata so...study nI kurang la cikit...kami bnyk enjoy n berfoya-foya...sebelum aku lupa..mai aku kenalkan cikgu-cikgu aku dulu...sowi gambaq xdak...
Inilah cikgu akaun kami aka Ayahanda
  1.  T.Salmeah (B.I)
  2. C.Noliah (B.M)
  3. C.Norita (SEJ)
  4. C.Noraini (SEJ)
  5. Ustazah Asma (P.I)
  6. Ustazah Normah (P.I)
  7. C.Saliza (GEO)
  8. Ustaz Ahmad Zaid (PJK)
  9. C.Zainon (PD)
  10. C.Rakiah (MAT TAM)
  11. C.Ismahani (MAT MODE)
  12. C.Normahani (SAINS)
  13. C.Noraini Intira (SAINS)
  14. En.Abdullah (AKAUN)
  15. T.Uvati (PD)
  16. C.Norhana (tuition JKP)
  17. C.Zaini  (tuition JKP)
  18. C.Yushannis (tuition JKP)

    inilah senarai cikgu2 kami dulu...banyak sangat memori yg xboleh nk cerita dekat cni..sbb trlalu privacy..haha.semoga Allah sentiasa merahmati kalian...JASAMU DIKENANG...TERIMA KASIH CIKGU..
TIME FORM FIVE ---- agak serius cikit la belajaq...tiap2 kali lepas balik...kami ada discussion terutama utk subjek Akaun ... kantin dn library port utama la...xp dulu disbbkn ada cikgu perpusatakaan kata kami dok berdating dlm library..jd kami pun pindah la p kantin...dan aku masih ingat g time study kat kantin ni..mula2 puak2 kelas aku ja...last sekali berjangkit la dgn budak2 kelas lain...heheh...masalahnya study xbnyk mana pun..dok bercerita ja lebih...xp yg lebih dahsyat..tepat jam dua ja....boleh pula depa buka TV3 nk tgk sinetron aku xpasti sama ada cita Bawang Putih, Bawang Merah atau Malin Kundang....adeh...terbaik la...hahhah


VS




 ANTARA AKTIVITI FORM FIVE:

  1. Terlibat dalam pantomin utk hari kokurikulum sekolah
    ....hahah...mmg meletpos...satu kelas aku join..jd tiap2 petang ada latihan...yg paling bestnya...waktu penyampaian anugerah KO-K pelajar xramai...xp time kami wat persembahan...penuh satu dewan....
Time latihan - Vespa sapa tah la cikgu aku ambik
ini la Hawa (cik buluh betong) n Nasyihah...


Sebahagian rakan2 yg menjayakan pantomin..

  2. Kami buat bendera Malaysia gergasi sempena sambutan hari kemerdekaan (gambaq tu aku xtau ada kat sapa ... )

Sekadar Hiasan
 3.Bercuti di kebun buah Ibu mertua T.Salmeah yg kami panggil "OPAH" dekat Cangkat Jering  ...agak menarik juga la p sana..dapat makan durian n dapat mandi air terjun...best wow....dan juga adegan2
- drama air mata minggu ini..eh eh....xp apa pn we all enjoy...
- ingat lagi dgn driver van (pak su hanisah) yg cool bersama hilai tawa yg mmg VOks..
- seluar kecik omaq yg tututut....................
- main pakau
- Tonton AF konsert akhir Hasmawi ani aka MAWI world
Lebih kurang cmni la..hehe
- buang angin yg sepatutnya
- masak meggi
aku xmkn durian...hahah
Mawi world
- BBQ
- GOSSIp
- explore race meredah kebun opah
- Wat konsert dalam Van

"DAN XLUPA marilah  SAMA2 SEDEKAHKAN AL-FATIHAH buat Opah yg sudah kembali kerahmatullah..Inalillah
semoga rohnya dicucuri rahmat dn ditempatkn dcc org yg beriman..INysaAllah


4. Isu - Isu yg HOT n ke ba BOM
  •  Love story classmate & classmate
  •  Cemburu (hem...hahhah)
  • Jatuh kerusi - Timah Vs Fairuz
  • Xberapa NGAM dgn budak kelas 5Fikir
  • Budak pompuan Vs Budak Lelaki with C.Noliah
  • Takraw dlm kelas
  • Denda dgn ckgu Ismahani
  • Cikgu Ismahani merajuk sbb ada antara kami yg xnk ambik paper trial dari sek lain utk add math
  • kaki tidur time sejarah Ahmad Bie

    Sebenarnya bnyk lagi kisah lain..dn aku pasti rakan2 lain ada memori dn kenangan mereka tersendiri Last but not least .... Kami pun tamat form five....masing2 bawa haluan sendiri...sementara nk tunggu result keluar pd tahun 2007...macam besa la...keja la eyehhhhhhhhhhhhh....hahah

Ini time last waktu dok kemas2 kelas...windu sangat dulu2 hahha
anyway....to all my ex-classmate im wishing u all da best
Tiga sekawan....
Last paper B4 masing2 bawa haluan sendiri

 Update berita Ex-classmate buat waktu sekarang la 2011..maybe 2-3 taun akan ada lg perubahan
  1. Aku - masih study di USM
    Izham - MMU (finale yer)
    Fairuz - UPM (finale yer)
    Aida- UMS (finale yer)
    Nasyihah - Unimas (finale yer)
    Fatimah - Uitm
    Mira - Politeknik
    Musfirah - UPSI (3rd yer)
    Shahaini - UUM (finale yer)
    Firdaus Bakar - UNIKL
  2. Fazliyana,Naim,Rozita,Adilah, Hawa, Iskandar, Bie,Omaq,Adik(hasuhairi),Fadhil, Wan, - dah bekerja
  3. Asri, Mizah dah bekerja sbg Nurse sekarang
  4. Hanisah - dah berkawin nk masuk dua org dh ank dia

    FAkta:
    -klau wat reunion mmg susah nk kumpulkn semua 24 org ni...jd selalu klu terjumpa pn..time kenduri,p pasar malam, main bowling, hari raya dn menghadiri upacara pengkebumian...
    - satu perkara yg aku xpernah lupa...time mak aku meninggal...Alhamdulillah 12 orang budak lelaki semua dtg...

    Harapan:
    - kalau kawan nnt kenduri mahupn ada berita baik atau buruk sila maklumkan
    - InsyaAllah klu da kelapangn kita semua akan berkumpul semula
    - Biarpn kita dh membawa diri..namun jgn pernah kita lupa akan teman2 kita...maafkanlah kesalahan dn kesilapan mereka..halalkan apa yg terhutang dn terambil...sentiasa doakan yg terbaik buat mereka
 "SEMOGA ALLAH SENTIASA MERAHMATI KITA SEKALIAN HAMBA-NYA"
SELAMAT MAJU JAYA KAWAN-KAWAN






1 ulasan:

  1. bwu terigt....bawang putih n merah...cerita plg pjg didunia

    BalasPadam